Zonnepanelen Hee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Hee? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze vergelijker tref je samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hee!

zonnepanelen installateur 8882
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8882
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hee april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.terschelling.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Terschelling. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Terschelling is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hee
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hee kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan pak je al €997,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hee schommelen tussen de €4700 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je al snel €654,75 (vergoeding april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hee bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3600 – €4300€380
2305012€5250 – €5675€675
3336015€6075 – €6175€825
4409016€6425 – €6775€940
5463020€6975 – €7250€970
6497023€7700 – €8050€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Hee vind jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hee is 2810 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Hee?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hee

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hee vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in de regio. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hee.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook certificering (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hee op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8882).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!