Zonnepanelen Kaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kaard? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze website lees je accurate adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Kaard!

zonnepanelen installateur 8883
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kaard februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.terschelling.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Terschelling. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Terschelling zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kaard
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kaard zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 800.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kaard zitten vaak tussen de €4700 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €657 (onkosten februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kaard kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3650 – €4225€410
2298011€5050 – €5800€600
3323016€6050 – €6100€775
4383017€6475 – €6725€940
5468020€7075 – €7125€1010
6482023€7400 – €7900€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Kaard ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaard bedraagt 2810 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Kaard?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kaard

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kaard vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips zoek jij moeiteloos een professionele leverancier in je postcoderoos. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het type huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Kaard.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kaard op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8883).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!