Zonnepanelen Overbetuwe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Overbetuwe? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze website bekijk je toepasbare informatie over zonnepanelen kopen in Overbetuwe!

zonnepanelen installateur 6671
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overbetuwe juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.overbetuwe.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Overbetuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Overbetuwe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Overbetuwe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Overbetuwe kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 550.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Overbetuwe komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Nuon betaal je hiervoor wel €688,5 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Overbetuwe kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3400 – €4375€380
2287012€5250 – €5900€575
3331016€6025 – €6225€875
4405017€6450 – €6675€900
5435020€7025 – €7175€980
6509023€7575 – €7800€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Overbetuwe bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overbetuwe is 3200 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Overbetuwe?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overbetuwe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Overbetuwe vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een goede installateur in je woonplaats. Verschillende installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Overbetuwe.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Overbetuwe op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6670, 6671).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente