Zonnepanelen Gennep kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Gennep? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool vind je waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gennep!

zonnepanelen installateur 6591
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gennep juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gennep.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Gennep. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Gennep kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Gennep
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Gennep kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan pak je al €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gennep zitten vaak tussen de €4300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of NLE betaal je hiervoor wel €690,75 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gennep bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3625 – €4500€440
2281013€5025 – €5825€500
3328015€6050 – €6125€700
4380016€6375 – €6750€950
5453019€7050 – €7300€1000
6513023€7675 – €7900€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Gennep check je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gennep is 3380 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Gennep?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gennep

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gennep vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een goede specialist in de buurt. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Gennep.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Gennep.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gennep op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6590, 6591).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente