Zonnepanelen Oosterhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Oosterhout? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oosterhout!

zonnepanelen installateur 6678
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6678
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterhout mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.overbetuwe.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Overbetuwe. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Overbetuwe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oosterhout
Direct zonnepanelen bestellen? In Oosterhout kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oosterhout fluctueren tussen de €5400 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Oosterhout bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3550 – €4300€390
2272012€5125 – €5650€525
3324014€5900 – €6100€800
4390017€6450 – €6700€900
5461019€6975 – €7275€1010
6506023€7425 – €8125€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Oosterhout vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterhout bedraagt 3200 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oosterhout?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterhout

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Oosterhout vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kies jij moeiteloos een deskundige installateur in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Oosterhout.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oosterhout op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6678).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!