Zonnepanelen Driel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Driel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Met zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze pagina lees jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Driel!

zonnepanelen installateur 6665
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.overbetuwe.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Overbetuwe. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Overbetuwe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Driel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Driel bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Driel komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €654,75 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Driel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3700 – €4400€390
2299013€5125 – €5600€575
3335015€6075 – €6050€775
4407018€6300 – €6775€930
5447020€7000 – €7300€1030
6504021€7525 – €7975€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Driel bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driel is 3200 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Driel?

Voor zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Driel vergelijken? Middels onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende expert in je postcodegebied. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Driel.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Driel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een project in je eigen buurt (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 6665).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!