Zonnepanelen Wijchen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wijchen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Wijchen!

zonnepanelen installateur 6601
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6601
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijchen juli 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.wijchen.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Wijchen. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Wijchen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wijchen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wijchen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,055 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n een half miljoen huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wijchen komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wijchen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3700 – €4200€390
2291011€5025 – €5825€675
3358016€5925 – €6225€850
4398016€6525 – €6775€940
5434019€6975 – €7200€980
6500021€7475 – €8000€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wijchen zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijchen bedraagt 3140 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Wijchen?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijchen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Wijchen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een uitstekende specialist in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Wijchen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wijchen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente