Zonnepanelen Beuningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Beuningen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je uitgebreide raadgeving over zonnepanelen kopen in Beuningen!

zonnepanelen installateur 6642
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beuningen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.beuningen.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Beuningen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Beuningen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Beuningen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Beuningen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beuningen zitten vaak tussen de €4500 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (vergoeding juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Beuningen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3450 – €4225€430
2289011€5275 – €5850€500
3326015€5925 – €6225€800
4382018€6375 – €6825€900
5457019€6925 – €7300€1010
6482021€7700 – €8000€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Beuningen ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beuningen bedraagt 3250 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Beuningen?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beuningen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Beuningen vergelijken? Door het advies hieronder vind jij in enkele stappen een professionele aanbieder in jouw omgeving. Verschillende bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Beuningen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Beuningen.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beuningen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6641, 6642).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente