Zonnepanelen West Maas en Waal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in West Maas en Waal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Door middel van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze vergelijker ontdek je omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in West Maas en Waal!

zonnepanelen installateur 6659
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen West Maas en Waal juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.westmaasenwaal.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente West Maas en Waal. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente West Maas en Waal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in West Maas en Waal
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In West Maas en Waal kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in West Maas en Waal liggen tussen om en nabij de €5000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in West Maas en Waal bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3525 – €4275€380
2294011€5075 – €5825€500
3336014€6050 – €6025€825
4399018€6375 – €6825€890
5448019€6900 – €7200€990
6504021€7550 – €8125€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck West Maas en Waal achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in West Maas en Waal is 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in West Maas en Waal?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-west-maas-en-waal

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in West Maas en Waal vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij zonder problemen een deskundige aanbieder in de regio. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in West Maas en Waal.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in West Maas en Waal op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6659).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente