Zonnepanelen Elst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Elst? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker ontdek jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Elst!

zonnepanelen installateur 6660
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6660
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.overbetuwe.nl lees je de spelregels in de gemeente Overbetuwe. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Overbetuwe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Elst
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Elst kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Elst fluctueren tussen de €5000 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €650,25 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Elst kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3400 – €4325€400
2278012€5200 – €5775€575
3335014€6050 – €6125€875
4404018€6300 – €6700€930
5440019€6925 – €7125€1030
6496023€7675 – €8050€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Elst bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elst bedraagt 3200 kWh. Dit staat voor plusminus 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Elst?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elst

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Elst vergelijken? Via onze stappenplan heb jij in korte tijd een professionele installateur in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Elst.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elst op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een regionaal project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3920, 6660, 6661, 6662).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!