Zonnepanelen Slijk-Ewijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Slijk-Ewijk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Met zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze website bekijk je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Slijk-Ewijk!

zonnepanelen installateur 6677
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slijk-Ewijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.overbetuwe.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Overbetuwe. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Overbetuwe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Slijk-Ewijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Slijk-Ewijk kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 550.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Slijk-Ewijk liggen tussen de €5200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Pure Energie betaal je al snel €677,25 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Slijk-Ewijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3625 – €4250€430
2305013€5175 – €5900€675
3321016€5950 – €6175€700
4406016€6375 – €6775€930
5439020€7050 – €7175€970
6502023€7650 – €7975€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Slijk-Ewijk lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slijk-Ewijk is 3200 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Slijk-Ewijk?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slijk-ewijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Slijk-Ewijk vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt zoek jij in korte tijd een professionele expert in je postcoderoos. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan relevant zonnepanelen advies in Slijk-Ewijk.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Slijk-Ewijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6677).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!