Zonnepanelen Andelst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Andelst? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze vergelijker vind je samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Andelst!

zonnepanelen installateur 6673
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Andelst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.overbetuwe.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Overbetuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Overbetuwe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Andelst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Andelst kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Andelst schommelen tussen de €4100 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert zo’n 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Andelst kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3450 – €4425€380
2289011€5175 – €5725€625
3343016€5900 – €6125€875
4399017€6375 – €6850€910
5446019€7000 – €7175€990
6514022€7550 – €7875€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Andelst achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Andelst is 3200 kWh. Dit staat voor zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Andelst?

Voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-andelst

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Andelst vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Andelst.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Andelst op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6673).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!