Zonnepanelen Zetten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Zetten? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze website bekijk jij waardevolle adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zetten!

zonnepanelen installateur 6671
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zetten mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.overbetuwe.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Overbetuwe. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Overbetuwe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zetten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zetten zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan is het voordeel al €1191,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zetten zitten vaak tussen de €5300 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zetten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3675 – €4350€380
2285013€5125 – €5800€575
3325014€6100 – €6175€875
4394018€6450 – €6650€900
5438019€7025 – €7150€1020
6518021€7425 – €8000€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Zetten check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zetten is 3200 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zetten?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zetten

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Zetten vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een professionele vakman in jouw streek. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Zetten.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zetten op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 6670, 6671).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!