Zonnepanelen Randwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Randwijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website lees jij actuele raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Randwijk!

zonnepanelen installateur 6668
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Randwijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.overbetuwe.nl tref je de spelregels in de gemeente Overbetuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Overbetuwe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Randwijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Randwijk kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 550.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Randwijk zitten vaak tussen de €4000 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Randwijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3525 – €4375€380
2276012€5225 – €5875€675
3354016€5925 – €6100€800
4394016€6400 – €6700€910
5443020€7050 – €7300€960
6519021€7500 – €7825€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Randwijk vind jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Randwijk bedraagt 3200 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Randwijk?

Puur voor zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-randwijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Randwijk vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in je woonplaats. Veel adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Randwijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Randwijk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 6668).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!