Zonnepanelen Homoet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Homoet? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website tref je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Homoet!

zonnepanelen installateur 6676
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6676
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Homoet mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.overbetuwe.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Overbetuwe. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Overbetuwe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Homoet
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Homoet kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan is het belastingvoordeel al €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Homoet variëren tussen de €4700 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €675 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Homoet kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3525 – €4475€420
2296011€5125 – €5650€650
3340014€5950 – €6250€750
4397018€6500 – €6650€900
5431019€7100 – €7200€1020
6482022€7400 – €7950€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Homoet achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Homoet is 3200 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Homoet?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-homoet

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Homoet vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb je snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type woning. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Homoet.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Homoet op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6676).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!