Zonnepanelen Heteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Heteren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze website bekijk jij omvangrijke info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heteren!

zonnepanelen installateur 6666
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heteren mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.overbetuwe.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Overbetuwe. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Overbetuwe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Heteren
Direct zonnepanelen bestellen? In Heteren bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan is jouw winst al €1176. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heteren variëren tussen de €4100 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €657 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Heteren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117108€3475 – €4275€380
2289012€5025 – €5825€625
3355014€5950 – €6050€725
4419016€6300 – €6675€950
5446019€7025 – €7225€1000
6485021€7500 – €7825€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Heteren bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heteren bedraagt 3200 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Heteren?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heteren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Heteren vergelijken? Door onderstaande tips heb je in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in de buurt. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het type huis. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Heteren.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heteren op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6666).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!