Zonnepanelen Hemmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hemmen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Via een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via de zonnepanelen-vergelijker tref jij veelzijdige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hemmen!

zonnepanelen installateur 6672
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6672
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hemmen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.overbetuwe.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Overbetuwe. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Overbetuwe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hemmen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hemmen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Circa 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hemmen fluctueren tussen de €5300 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hemmen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3425 – €4275€390
2290012€5075 – €5675€525
3348016€5925 – €6050€775
4390016€6375 – €6700€950
5432020€7050 – €7300€980
6502022€7650 – €7900€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Hemmen tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hemmen bedraagt 3200 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hemmen?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hemmen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hemmen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek je vandaag nog een uitmuntende monteur in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Hemmen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hemmen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6672).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!