Zonnepanelen Druten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Druten? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze website tref je praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Druten!

zonnepanelen installateur 6651
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Druten april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.druten.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Druten. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Druten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Druten
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Druten bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 550.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Druten fluctueren tussen de €4200 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je hiervoor wel €632,25 (kosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Druten bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3425 – €4200€400
2281012€5250 – €5850€500
3355015€5925 – €6200€800
4392018€6325 – €6750€910
5451019€7050 – €7125€1000
6482022€7450 – €8150€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Druten vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Druten bedraagt 3230 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Druten?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-druten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Druten vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb je zonder problemen een betrouwbare monteur in je postcodegebied. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Druten.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Druten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Druten op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6650, 6651, 6652).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente