Zonnepanelen Valburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Valburg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze website ontdek jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Valburg!

zonnepanelen installateur 6675
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Valburg mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.overbetuwe.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Overbetuwe. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Overbetuwe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Valburg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Valburg kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Valburg variëren tussen de €4200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €672,75 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Valburg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3400 – €4500€420
2301012€5000 – €5700€575
3334015€5950 – €6025€800
4385016€6300 – €6850€930
5443020€7050 – €7225€1020
6514023€7475 – €8000€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Valburg tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Valburg is 3200 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Valburg?

Bij het installeren van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-valburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Valburg vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Valburg.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Valburg op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6675).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!