Zonnepanelen Herveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Herveld? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool lees jij toepasbare tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Herveld!

zonnepanelen installateur 6674
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6674
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herveld mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.overbetuwe.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Overbetuwe. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Overbetuwe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Herveld
Direct zonnepanelen bestellen? In Herveld bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Herveld komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent betaal je al snel €670,5 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Herveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3525 – €4500€410
2306011€5050 – €5825€525
3330016€5900 – €6225€700
4413018€6475 – €6650€940
5455020€7075 – €7250€960
6481022€7525 – €8200€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Herveld bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herveld is 3200 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Herveld?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Herveld vergelijken? Middels onderstaande tips zoek je in een zeer korte periode een goede vakman in je postcodegebied. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Herveld.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Overbetuwe.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herveld op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6674).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!