Zonnepanelen Gulpen-Wittem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Gulpen-Wittem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl lees je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gulpen-Wittem!

zonnepanelen installateur 6271
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gulpen-Wittem april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.gulpen-wittem.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gulpen-Wittem. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Gulpen-Wittem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gulpen-Wittem zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan is jouw winst al €1039,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gulpen-Wittem liggen tussen om en nabij de €5400 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €693 (onkosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Gulpen-Wittem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3500 – €4350€410
2296013€5125 – €5825€500
3327016€5975 – €6025€775
4408017€6375 – €6600€880
5435020€6925 – €7125€960
6512021€7675 – €7800€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Gulpen-Wittem tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gulpen-Wittem is 3160 kWh. Dit staat voor circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Gulpen-Wittem?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gulpen-wittem

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gulpen-Wittem vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref je in korte tijd een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Gulpen-Wittem.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gulpen-Wittem op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 6270, 6271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente