Zonnepanelen Heijenrath kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Heijenrath? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Via krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze website ontdek jij waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Heijenrath!

zonnepanelen installateur 6276
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6276
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heijenrath mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gulpen-wittem.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Gulpen-Wittem. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Heijenrath
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heijenrath kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Heijenrath liggen tussen om en nabij de €5200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie betaal je al snel €668,25 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Heijenrath kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3675 – €4375€420
2288012€5225 – €5675€625
3349016€5900 – €6275€750
4385018€6500 – €6700€920
5436019€6950 – €7200€1030
6513022€7475 – €8175€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Heijenrath ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heijenrath is 3160 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heijenrath?

Voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heijenrath

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Heijenrath vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies jij vandaag nog een goede vakman in de buurt. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Heijenrath.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heijenrath op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6276).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!