Zonnepanelen Stein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Stein? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je accurate info m.b.t. zonnepanelen kopen in Stein!

zonnepanelen installateur 6171
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stein juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.gemeentestein.nl check je de spelregels in de gemeente Stein. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Stein zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Stein
Direct zonnepanelen bestellen? In Stein kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Stein liggen tussen om en nabij de €4500 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op om en nabij 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Stein bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3425 – €4225€410
2272012€5150 – €5725€550
3357016€6050 – €6125€850
4418018€6550 – €6775€890
5431019€6925 – €7125€970
6493022€7500 – €7875€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Stein ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stein bedraagt 3250 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Stein?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stein

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Stein vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in de regio. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Stein.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Stein.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stein op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Stein, Elsloo, Urmond)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6170, 6171).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente