Zonnepanelen Meerssen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Meerssen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker lees jij toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Meerssen!

zonnepanelen installateur 6231
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meerssen april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.meerssen.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Meerssen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Meerssen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Meerssen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Meerssen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 800.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Meerssen schommelen tussen de €4300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert circa 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €618,75 (tarief april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Meerssen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3500 – €4475€400
2270012€5100 – €5875€500
3326015€6100 – €6175€800
4409018€6525 – €6600€910
5441019€6925 – €7150€1020
6520023€7450 – €8125€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Meerssen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meerssen is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Meerssen?

Voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meerssen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Meerssen vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een deskundige vakman in de buurt. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Meerssen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Meerssen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Meerssen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 6230, 6231, 6235).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente