Zonnepanelen Reijmerstok kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Reijmerstok? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Reijmerstok!

zonnepanelen installateur 6274
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reijmerstok mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.gulpen-wittem.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gulpen-Wittem. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Reijmerstok
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Reijmerstok zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan pak je al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Reijmerstok zitten vaak tussen de €4600 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Reijmerstok kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3550 – €4475€380
2295011€5275 – €5700€575
3331014€5925 – €6075€850
4394017€6350 – €6700€910
5467020€7050 – €7300€1000
6507023€7675 – €8175€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Reijmerstok lees jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reijmerstok bedraagt 3160 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Reijmerstok?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reijmerstok

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Reijmerstok vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een goede vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Reijmerstok.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reijmerstok op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6274).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!