Zonnepanelen Wittem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Wittem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl tref je omvangrijke info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wittem!

zonnepanelen installateur 6286
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6286
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wittem mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gulpen-wittem.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gulpen-Wittem. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Gulpen-Wittem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wittem
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wittem zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wittem zitten vaak tussen de €4100 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op circa 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Nuon betaal je al snel €679,5 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wittem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3425 – €4225€430
2300012€5050 – €5725€575
3334014€6000 – €6150€775
4404016€6450 – €6825€910
5437019€7000 – €7300€1030
6481023€7675 – €8000€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Wittem lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wittem is 3160 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wittem?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wittem

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wittem vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in de regio. Verschillende bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Wittem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificering (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wittem op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6286).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!