Zonnepanelen Eys kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Eys? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website check je uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Eys!

zonnepanelen installateur 6287
 • Een lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eys mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gulpen-wittem.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gulpen-Wittem. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Gulpen-Wittem kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Eys
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eys bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eys fluctueren tussen de €4400 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €681,75 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Eys kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3700 – €4350€420
2280011€5250 – €5600€500
3340015€6075 – €6050€775
4413016€6425 – €6800€930
5442020€7075 – €7300€1030
6482022€7475 – €7825€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Eys bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eys is 3160 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Eys?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eys

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Eys vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref jij moeiteloos een erkende monteur in de regio. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Eys.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eys op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 6287).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!