Zonnepanelen Elkenrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Elkenrade? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Elkenrade!

zonnepanelen installateur 6289
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6289
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elkenrade mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gulpen-wittem.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Gulpen-Wittem. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Gulpen-Wittem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Elkenrade
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Elkenrade kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 550.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Elkenrade liggen tussen om en nabij de €4800 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €684 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Elkenrade bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3525 – €4500€410
2273011€5300 – €5800€600
3352016€6075 – €6275€700
4383016€6300 – €6600€900
5444019€7075 – €7150€980
6489022€7400 – €8075€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Elkenrade check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elkenrade is 3160 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Elkenrade?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elkenrade

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Elkenrade vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een goede vakman in jouw omgeving. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het type woning. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Elkenrade.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Elkenrade op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 6289).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!