Zonnepanelen Wijlre kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wijlre? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Middels zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website vind jij praktische adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Wijlre!

zonnepanelen installateur 6321
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6321
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijlre mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gulpen-wittem.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Gulpen-Wittem. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wijlre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wijlre zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wijlre fluctueren tussen de €4100 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wijlre kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3700 – €4325€390
2310013€5250 – €5800€550
3352015€5950 – €6150€775
4408018€6325 – €6825€930
5461020€7000 – €7300€960
6503022€7500 – €7800€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Wijlre achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijlre is 3160 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Wijlre?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijlre

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wijlre vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vind je in korte tijd een betrouwbare specialist in de buurt. Een aantal monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo interessant zonnepanelen advies in Wijlre.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wijlre op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6320, 6321).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!