Zonnepanelen Ingber kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ingber? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Mede door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze vergelijker lees jij accurate informatie over zonnepanelen kopen in Ingber!

zonnepanelen installateur 6273
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6273
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ingber mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gulpen-wittem.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Gulpen-Wittem. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Gulpen-Wittem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Ingber
Direct zonnepanelen bestellen? In Ingber kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 600.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ingber schommelen tussen de €4700 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ingber is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3450 – €4425€440
2272011€5100 – €5675€650
3337016€6075 – €6100€725
4414018€6325 – €6800€910
5434019€6925 – €7200€960
6489023€7575 – €8200€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Ingber tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ingber is 3160 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Ingber?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ingber

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ingber vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een professionele vakman in de regio. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Ingber.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ingber op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6273).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!