Zonnepanelen Beek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Beek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze vergelijker lees jij omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Beek!

zonnepanelen installateur 6191
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beek juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.gemeentebeek.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Beek. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Beek zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Beek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beek kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Beek fluctueren tussen de €4900 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3675 – €4225€380
2309013€5025 – €5750€650
3338016€6100 – €6150€775
4408018€6525 – €6750€920
5445020€7050 – €7200€1030
6515023€7475 – €8125€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Beek ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beek is 3140 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beek?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Beek vergelijken? Via het advies hieronder vind jij zonder problemen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Verscheidene specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Beek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Beek.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Beek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Beek – Spaubeek, Beek-Zuid)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6190, 6191, 7037).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente