Zonnepanelen Mechelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Mechelen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij samengestelde info over zonnepanelen kopen in Mechelen!

zonnepanelen installateur 6281
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6281
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mechelen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.gulpen-wittem.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Gulpen-Wittem. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Gulpen-Wittem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Mechelen
Direct zonnepanelen bestellen? In Mechelen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg een half miljoen woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mechelen schommelen tussen de €4000 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €675 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Mechelen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120807€3400 – €4375€400
2307011€5125 – €5825€500
3336015€6075 – €6025€800
4420018€6375 – €6625€900
5445019€6950 – €7175€1030
6517023€7550 – €7800€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Mechelen zie je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mechelen is 3160 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Mechelen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mechelen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Mechelen vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een deskundige installateur in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Mechelen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mechelen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6281).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!