Zonnepanelen Eijsden-Margraten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Eijsden-Margraten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij bruikbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Eijsden-Margraten!

zonnepanelen installateur 6252
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eijsden-Margraten juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.eijsden-margraten.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Eijsden-Margraten. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Eijsden-Margraten
Direct zonnepanelen bestellen? In Eijsden-Margraten kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4900), dan bedraagt dit al €1029. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eijsden-Margraten komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Eijsden-Margraten bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3400 – €4325€420
2290013€5125 – €5875€600
3322014€5900 – €6225€800
4402016€6500 – €6625€890
5446019€6950 – €7200€990
6507022€7500 – €7900€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Eijsden-Margraten bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eijsden-Margraten is 3420 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Eijsden-Margraten?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eijsden-margraten

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Eijsden-Margraten vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in de buurt. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Eijsden-Margraten.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eijsden-Margraten op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 6251, 6252).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente