Zonnepanelen Slenaken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Slenaken? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij deze pagina check je samengestelde raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Slenaken!

zonnepanelen installateur 6277
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6277
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slenaken mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.gulpen-wittem.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gulpen-Wittem. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Slenaken
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Slenaken zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan profiteer je al van een korting van €1055,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 600.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Slenaken fluctueren tussen de €4600 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €670,5 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Slenaken is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3675 – €4400€390
2309012€5175 – €5750€625
3354015€5900 – €6275€825
4402018€6400 – €6825€950
5465019€7075 – €7150€1010
6513021€7675 – €7800€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Slenaken bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slenaken bedraagt 3160 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Slenaken?

Voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slenaken

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Slenaken vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. Tal van installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Slenaken.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Slenaken op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6277).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!