Zonnepanelen Epen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Epen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Via een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met de zonnepanelen-vergelijker ontdek je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Epen!

zonnepanelen installateur 6285
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6285
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Epen mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.gulpen-wittem.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gulpen-Wittem. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Epen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Epen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 750.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Epen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Epen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3600 – €4250€410
2309012€5300 – €5775€525
3359016€5925 – €6100€875
4418016€6525 – €6725€880
5452019€6950 – €7300€1020
6484022€7425 – €7825€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Epen lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Epen is 3160 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Epen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-epen

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Epen vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vind je snel en eenvoudig een erkende leverancier in de buurt. Tal van specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Epen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Epen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om een project in je eigen buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6285).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!