Zonnepanelen Maastricht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Maastricht? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze tool doorzoek jij accurate toelichtingen over zonnepanelen kopen in Maastricht!

zonnepanelen installateur 6201
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6201
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maastricht april 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentemaastricht.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Maastricht. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Maastricht kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Maastricht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Maastricht kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan pak je al €1076,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Maastricht schommelen tussen de €4100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Maastricht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3650 – €4375€380
2298013€5025 – €5675€675
3342016€5925 – €6125€800
4404017€6425 – €6850€890
5431019€7050 – €7225€1000
6508023€7600 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Maastricht ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maastricht bedraagt 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Maastricht?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maastricht

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Maastricht vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb jij in korte tijd een professionele monteur in je woonplaats. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Maastricht.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Maastricht.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Maastricht op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!