Zonnepanelen Beutenaken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Beutenaken? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Beutenaken!

zonnepanelen installateur 6278
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6278
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beutenaken mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gulpen-wittem.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Gulpen-Wittem. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Beutenaken
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beutenaken bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beutenaken schommelen tussen de €5100 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Beutenaken kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3450 – €4200€390
2303013€5025 – €5725€500
3338016€5975 – €6225€850
4394016€6525 – €6675€950
5450020€7075 – €7150€990
6487023€7550 – €7925€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Beutenaken tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beutenaken bedraagt 3160 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Beutenaken?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beutenaken

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Beutenaken vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref jij vandaag nog een goede installateur in de buurt. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Beutenaken.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beutenaken op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6278).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!