Zonnepanelen Gulpen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Gulpen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze tool tref jij veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Gulpen!

zonnepanelen installateur 6271
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gulpen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.gulpen-wittem.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gulpen-Wittem. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Gulpen-Wittem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Gulpen
Direct zonnepanelen bestellen? In Gulpen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 600.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gulpen variëren tussen de €4100 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in circa 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Gulpen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3550 – €4350€380
2282011€5150 – €5775€600
3356014€6000 – €6050€800
4406018€6475 – €6675€940
5441019€7025 – €7225€1010
6497021€7575 – €7925€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Gulpen zie je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gulpen bedraagt 3160 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Gulpen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gulpen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Gulpen vergelijken? Door het advies hieronder kies jij in korte tijd een deskundige monteur in de buurt. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Gulpen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gulpen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6270, 6271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!