Zonnepanelen Goeree-Overflakkee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Goeree-Overflakkee? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij omvangrijke info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Goeree-Overflakkee!

zonnepanelen installateur 3241
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goeree-Overflakkee juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.goeree-overflakkee.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Goeree-Overflakkee. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Goeree-Overflakkee
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Goeree-Overflakkee kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Goeree-Overflakkee fluctueren tussen de €5100 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Goeree-Overflakkee kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3425 – €4350€430
2288012€5200 – €5750€650
3320014€6050 – €6025€750
4412018€6375 – €6825€910
5452019€7025 – €7250€980
6487023€7525 – €8200€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Goeree-Overflakkee ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goeree-Overflakkee bedraagt 3010 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Goeree-Overflakkee?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goeree-overflakkee

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Goeree-Overflakkee vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een goede expert in de regio. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het soort huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Goeree-Overflakkee.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goeree-Overflakkee op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3240, 3241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente