Zonnepanelen Brielle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Brielle? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website check jij samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Brielle!

zonnepanelen installateur 3231
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brielle juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.brielle.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Brielle. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Brielle zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Brielle
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Brielle bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Brielle liggen tussen om en nabij de €4800 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en NLE staat dit al gauw gelijk aan €693 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Brielle kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3700 – €4350€440
2293012€5150 – €5650€575
3341015€6025 – €6025€875
4386016€6475 – €6825€940
5436020€7050 – €7125€1010
6481023€7425 – €7875€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Brielle vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brielle is 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Brielle?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brielle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Brielle vergelijken? Via het advies hieronder vind je in enkele stappen een erkende aanbieder in je woonplaats. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan goedzonnepanelen advies in Brielle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Brielle.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brielle op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3230, 3231, 3232).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente