Zonnepanelen Goedereede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Goedereede? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check jij waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Goedereede!

zonnepanelen installateur 3252
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3252
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goedereede juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.goeree-overflakkee.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Goeree-Overflakkee. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Goedereede
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Goedereede kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan bedraagt dit al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Goedereede fluctueren tussen de €4500 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Goedereede kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3425 – €4425€390
2303012€5200 – €5875€675
3357014€6000 – €6150€875
4401018€6525 – €6725€880
5465019€6900 – €7150€990
6480021€7450 – €8000€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Goedereede zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goedereede is 3010 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Goedereede?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goedereede

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Goedereede vergelijken? Middels het advies hieronder vind jij vandaag nog een erkende specialist in je postcoderoos. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Goedereede.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goedereede op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 3252).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!