Zonnepanelen Nissewaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nissewaard? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nissewaard!

zonnepanelen installateur 3214
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nissewaard april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.nissewaard.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Nissewaard. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Nissewaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Nissewaard
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nissewaard kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 750.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nissewaard schommelen tussen de €4200 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €666 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nissewaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3575 – €4375€410
2286013€5000 – €5625€600
3349014€5950 – €6200€875
4401016€6300 – €6625€910
5444019€7050 – €7150€970
6491021€7475 – €8075€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Nissewaard check je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nissewaard bedraagt 3060 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Nissewaard?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nissewaard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nissewaard vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Nissewaard.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nissewaard op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een regionaal project (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente