Zonnepanelen Melissant kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Melissant? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Middels het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze vergelijker vind jij accurate tips over zonnepanelen kopen in Melissant!

zonnepanelen installateur 3248
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3248
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Melissant juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.goeree-overflakkee.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Melissant
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Melissant zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Melissant liggen tussen om en nabij de €5100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Melissant kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3450 – €4500€380
2302012€5200 – €5825€625
3345015€5975 – €6200€725
4408018€6300 – €6650€950
5446020€6925 – €7150€990
6482023€7400 – €7975€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Melissant check jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Melissant bedraagt 3010 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Melissant?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-melissant

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Melissant vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb je in korte tijd een deskundige monteur in jouw streek. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Melissant.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Melissant op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3248).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!