Zonnepanelen Dirksland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Dirksland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze vergelijker tref je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Dirksland!

zonnepanelen installateur 3247
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dirksland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.goeree-overflakkee.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Goeree-Overflakkee. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Dirksland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Dirksland kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5850), dan bedraagt dit al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dirksland komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Nuon betaal je hiervoor wel €670,5 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dirksland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3450 – €4350€430
2270013€5025 – €5600€550
3344016€5950 – €6075€875
4412016€6325 – €6825€880
5457019€7050 – €7175€1030
6508022€7400 – €8175€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Dirksland bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dirksland is 3010 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dirksland?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dirksland

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Dirksland vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een professionele monteur in de buurt. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Dirksland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Dirksland op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 3247).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!