Zonnepanelen Sommelsdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Sommelsdijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze website vind jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sommelsdijk!

zonnepanelen installateur 3245
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sommelsdijk april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.goeree-overflakkee.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Goeree-Overflakkee. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sommelsdijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Sommelsdijk kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 550.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sommelsdijk zitten vaak tussen de €5400 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Qurrent betaal je al snel €668,25 (kosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Sommelsdijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3475 – €4275€380
2285011€5200 – €5650€500
3329016€6050 – €6150€750
4391016€6450 – €6750€920
5461019€7025 – €7125€990
6519023€7500 – €8050€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Sommelsdijk ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sommelsdijk is 3010 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Sommelsdijk?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sommelsdijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sommelsdijk vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in je woonplaats. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sommelsdijk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sommelsdijk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!