Zonnepanelen Ooltgensplaat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ooltgensplaat? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Middels zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker bekijk je handige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Ooltgensplaat!

zonnepanelen installateur 3257
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ooltgensplaat april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.goeree-overflakkee.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ooltgensplaat
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ooltgensplaat bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ooltgensplaat zitten vaak tussen de €4700 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €686,25 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ooltgensplaat is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4350€400
2308012€5025 – €5900€525
3331016€6000 – €6250€825
4399018€6375 – €6750€950
5470020€6975 – €7300€960
6495022€7575 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Ooltgensplaat achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ooltgensplaat is 3010 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ooltgensplaat?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ooltgensplaat

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ooltgensplaat vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een erkende installateur in jouw streek. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ooltgensplaat.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ooltgensplaat op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 3257).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!