Zonnepanelen Den Bommel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Den Bommel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Den Bommel!

zonnepanelen installateur 3258
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Bommel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.goeree-overflakkee.nl tref jij de spelregels in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Den Bommel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Den Bommel kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Den Bommel liggen tussen om en nabij de €4500 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of NLE betaal je al snel €690,75 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Den Bommel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3450 – €4300€400
2310013€5200 – €5800€525
3330015€6025 – €6025€825
4393018€6375 – €6700€910
5470019€6900 – €7300€980
6488021€7525 – €8175€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Den Bommel check je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Bommel bedraagt 3010 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Den Bommel?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-bommel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Den Bommel vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Den Bommel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Den Bommel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3258).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!