Zonnepanelen Westvoorne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Westvoorne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website ontdek je handige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Westvoorne!

zonnepanelen installateur 3234
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westvoorne april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.westvoorne.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Westvoorne. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Westvoorne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Westvoorne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Westvoorne kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westvoorne liggen tussen om en nabij de €4800 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers betaal je al snel €616,5 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Westvoorne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3700 – €4350€430
2305013€5025 – €5750€625
3342014€6000 – €6250€750
4382016€6525 – €6775€920
5466020€6925 – €7175€1000
6489022€7425 – €7975€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westvoorne achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westvoorne bedraagt 3420 kWh. Dit staat voor rond de 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Westvoorne?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westvoorne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Westvoorne vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind jij moeiteloos een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het type woning. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Westvoorne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westvoorne.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Westvoorne op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Rockanje, Oostvoorne)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3234).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente