Zonnepanelen Nieuwe-Tonge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Nieuwe-Tonge? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website lees jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuwe-Tonge!

zonnepanelen installateur 3244
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3244
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwe-Tonge juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.goeree-overflakkee.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nieuwe-Tonge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwe-Tonge kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwe-Tonge fluctueren tussen de €4300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nieuwe-Tonge kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3525 – €4200€440
2289013€5200 – €5650€575
3335015€5925 – €6075€750
4402017€6475 – €6675€900
5437019€7050 – €7150€990
6514022€7700 – €7925€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuwe-Tonge check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwe-Tonge is 3010 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuwe-Tonge?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwe-tonge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nieuwe-Tonge vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een goede installateur in je woonplaats. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nieuwe-Tonge.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwe-Tonge op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 3244).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!