Zonnepanelen Albrandswaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Albrandswaard? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Albrandswaard!

zonnepanelen installateur 3161
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Albrandswaard juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.albrandswaard.nl lees je de spelregels in de gemeente Albrandswaard. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Albrandswaard zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Albrandswaard
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Albrandswaard kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Albrandswaard fluctueren tussen de €5200 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €681,75 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Albrandswaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3675 – €4450€420
2270011€5025 – €5625€650
3339016€5900 – €6200€700
4416017€6300 – €6800€940
5465020€6975 – €7150€960
6506021€7475 – €8125€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Albrandswaard tref jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Albrandswaard bedraagt 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Albrandswaard?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-albrandswaard

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Albrandswaard vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips kies jij in enkele stappen een uitmuntende expert in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Albrandswaard.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Albrandswaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Albrandswaard op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3160, 3161, 3162).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente